Radio 2 brengt zomer ‘dicht bij de luisteraar’ met zomerprogrammatie

FacebookTwitterLinkedIn

Ook bij Radio 2 gaat vanaf 1 juli het zomerseizoen van start. De hele zomer lang kunnen luisteraars stemmen op de Radio 2-zomerhit via de websites van Eén en Radio 2. Op 16 augustus wordt dan de uiteindelijke prijs van Radio 2 Zomerhit van het Jaar aan een bepaald nummer uitgereikt tijdens een show in Westende.

 

De stemmen van de luisteraars worden ook telkens in een wekelijkse top-20 gegoten, die in het programma Vlaanderen Muziekland wordt gespeeld, elke zondag van 13u tot 15u. Iris Van Hoof verzorgt de presentatie.

 

Het programma Plage Préferée, dat elke weekdag van 9 tot 12 wordt uitgezonden, legt de nadruk op “couleur locale”; elke week wordt er gepresenteerd vanuit een andere strandclub. Kim Debie verwelkomt ook elke woensdag Frank Fol, de kok van het Radio 2 Zomerrestaurant. Dat is een luxebus die deze zomer dwars door Vlaanderen trekt, en de gasten een exclusief, gezond diner aanbiedt. Op woensdag stelt Fol de menukaart voor en mag hij elke week de acht snelst sms’ende luisteraars blij maken met een driegangenmenu in het Zomerrestaurant.

 

Elke dag van 12 tot 13 is er ook Middagpost, een programma dat de lokale reporters van Radio 2 in de verschillende regio’s op onderzoek uitstuurt naar de mooiste hoekjes van Vlaanderen en Wallonië. Dit is een regionale uitzending.

 

Voor het zomerprogramma van Radio 2, en een overzicht van de haltes van het Zomerrestaurant, klik hier.