UMA en R12 lanceren gemeenschappelijk initiatief M.E.D.I.A.

FacebookTwitterLinkedIn

De UMA en de R12, die respectievelijk de mediabureaus en de mediaregies verzamelen, lanceren het gemeenschappelijk initiatief M.E.D.I.A. Dit project staat voor “Our Media Environment Deserves Ideas and Ambition” en zal minstens drie jaar lopen.

 

Het M.E.D.I.A.-project wil een toekomstgericht plan opstellen met doelstellingen die de hele mediasector aanbelangen. Concreet willen de UMA en de R12 samen verdere stappen ondernemen om de best mogelijke media- en reclameomgeving te creëren voor adverteerders. Ook wil het project de professionele ervaring voor mediaspecialisten verbeteren en deze zo interessant en leerzaam mogelijk maken. De nadruk van het M.E.D.I.A.-project ligt op de versterking van gedeelde kennis, de ontwikkeling van gemeenschappelijk onderzoek en de investering in menselijk kapitaal.

 

Het M.E.D.I.A.-project omvat een reeks workshops en evenementen en boekte intussen reeds de eerste concrete resultaten:

– 6 workshops onder de vorm van maandelijkse webinars in de loop van het eerste trimester 2013. Ze zullen een uitwisseling mogelijk maken voor medewerkers van beide zijden.

– In samenspraak met de organisatoren van de AMMA Awards werd besloten een nieuwe prijs in te stellen met als doel jonge professionals van media-agentschappen te belonen. Ook het verbeteren van het selectieproces van de bestaande awards staat op het programma.

– Samen met het GRP-bestuur wil het project een nieuwe opleidingscyclus voor mediaspecialisten creëren die meer gericht is op strategie en marketing.

– Het oprichten van een task force Research met als eerste objectief betere “media insights” verzamelen van vaak miskende Belgische en buitenlandse studies.