Trends lanceert jaarlijkse Trends Impact Awards

FacebookTwitterLinkedIn

Trends lanceert de Trends Impact Awards, een nieuwe reeks awards dat het magazine jaarlijks uitreikt aan bedrijven die duurzame waarde creëren.

De Trends Impact Awards willen prijzen in België toekennen aan bedrijven die strategieën implementeren die een positieve impact genereren en duurzame waarde creëren.

Ook kleine bedrijven en KMO’s kunnen één van de awards in de wacht slepen. Per categorie wordt een onderscheid gemaakt tussen grote bedrijven en KMO’s (volgens de officiële Europese KMO-definitie).

De verschillende categorieën

  • Ecologie
  • Circulaire economie
  • Diversiteit en inclusie
  • Welzijn
  • Digitalisering
  • Veerkracht

Voor elk van de categorieën wordt een expertgroep samengesteld. De expertgroepen evalueren elk ingediende dossier en selecteren die projecten en bedrijven die doorgaan naar de volgende fase van de ‘deep-dive’-screening. De genomineerde bedrijven voor de deep dive worden individueel geraadpleegd door de experts om hun project en initiatieven voor meer duurzaamheid grondig toe te lichten.

Daarna beslissen de expertgroepen welke bedrijven tot de 5 meest impactvolle behoren voor elk van de categorieën. De genomineerde bedrijven worden op 10 november voorgesteld in de Trends Special Duurzaamheid.

Na de presentatie van alle genomineerden in Trends, beraden de expertgroepen zich een laatste keer en kiezen ze de winnaars van elke categorie.

Nog tot 7 juli kunnen bedrijven hun case indienen. De winnaars worden tijdens een gala op 30 november bekendgemaakt.