Think Media lanceert digitale televisiezender JUST

FacebookTwitterLinkedIn

De nieuwste televisiezender in het Vlaamse medialandschap heet JUST. Op een persconferentie in Antwerpen werd gisteren tekst en uitleg gegeven over het nieuwe digitale platform. JUST, een initiatief van Think Media, wordt een jongerenzender die draait rond muziek, film en games. Enkele bekende gezichten zorgen voor de invulling van de programma’s. Zo zal Erika Van Tielen (ex Studio Brussel) een praatprogramma presenteren. Steffi Vertriest houdt de kijkers op de hoogte van wat er reilt en zeilt op het internet, terwijl Nina De Man de (inter-)nationale trends in de gaten houdt. Verder zijn ook Belle Perez, Dean en Jelle Van Dael uithangborden van de zender.

 

Over de programmatie van JUST is nog niet veel bekend. Er zullen vooral muziekprogramma’s te zien zijn, zoals dance-charts en een eigen top 40. Daarnaast komt er onder andere een reisprogramma, Sisters TV voor de kinderen, en Tagmag TV, een wekelijkse samenwerking met de jongerensite Tagmag. Hiervoor wist de zender Brits muzikaal talent Taylor Jones te strikken als presentator.

 

JUST wil zich positioneren als een multimediale en positieve zender waar muziek de bindende factor is. De lancering is gepland voor december 2013. Als promotiestunt kondigt station manager van JUST Krijn Jonckheere alvast een grote campagne aan via het affichagenetwerk van Think Media, waarbij de nieuwe single van Dean via een code gratis aangeboden zal worden.

 

JUST zal te zien zijn via digitale televisie bij Telenet en Numericable. De programma’s zijn ook de klok rond te bekijken op de website Justtv.be. Binnenkort stelt de zender ook een app voor smartphones beschikbaar en zal ze ook te bekijken zijn via Smart TV. Zodra de zender haar tarieven vrijgeeft, zijn deze te vinden in de MediaSpecs-database.