Telenet bereikt akkoord met Eleven Sports over uitzenden Jupiler Pro League

FacebookTwitterLinkedIn

Telenet heeft een akkoord bereikt met Eleven Sports, de nieuwe rechtenhouder van de Jupiler Pro League, over het live uitzenden van wedstrijden van de Belgische voetbalcompetitie. De samenvattingen van de wedstrijden zullen te zien zijn op Vier, een zender van Telenet-dochter SBS.

De eerste speeldag was alleen maar te bekijken op Proximus, Orange, Voo, TV Vlaanderen en de app van Eleven Sports. Ook de samenvattingen van de wedstrijden waren niet op een Vlaamse zender te volgen. “We beseffen dat we veel klanten teleurgesteld hebben toen we vorig weekend geen voetbal konden aanbieden”, aldus Jeroen Bronselaer, verantwoordelijk voor residentiĆ«le marketing bij Telenet. “We zijn dan ook erg blij dat we kunnen aankondigen dat vanaf vandaag alle klanten weer in hun vertrouwde omgeving terecht kunnen voor het Belgisch voetbal.”

Eleven Sports en Telenet vonden uiteindelijk dus toch een akkoord over het live voetbal. Dit betekent dat de wedstrijden van 1A, 1B en het vrouwenvoetbal op Telenet te zien zijn. Dat gebeurt niet langer met de eigen omkadering van Play Sports maar op een speciaal ingericht kanaal, het Pro League Eleven-kanaal. Als er meerdere wedstrijden tegelijk worden uitgezonden, is ook een tweede en een derde kanaal actief.

Voor de samenvattingen is een overeenkomst tussen Eleven Sports en SBS. De zender Vier zal opnieuw via het programma Sports Late Night ook de komende seizoenen de samenvattingen brengen. Presentatoren blijven Gilles De Coster en Bart Raes. Het programma verhuist wel naar zaterdag en zondag. Op vrijdag zal er geen Sports Late Night te zien zijn.