Stephanie De Smedt vanaf 1 september hoofdredactrice van De Tijd

FacebookTwitterLinkedIn

Stephanie De Smedt begint op 1 september aan haar nieuwe hoofdstuk bij zakenkrant De Tijd. De Smedt, die in het verleden al voor de krant werkte, volgt Isabel Albers op als hoofdredactrice. Albers ging in juni al aan de slag als “overkoepelend zakelijk-journalistiek directeur” bij uitgeverij De Persgroep.

 

Stephanie De Smedt was in het verleden al 10 jaar aan de slag bij de roze zakenkrant, meer bepaald als redactrice “ondernemingen”. Maar in januari vorig jaar besliste ze om niet langer aan de zijlijn het bedrijfsleven waar te nemen, maar om zelf de sprong in de privé te wagen bij lingeriebedrijf Van de Velde.

 

Die overgang blijkt dus maar tijdelijk, want vanaf 1 september krijgt De Smedt officieel de leiding over De Tijd. Een stijlbreuk met de periode-Albers hoeven de lezers alvast niet te vrezen. “Het wordt geen revolutie, maar een evolutie”, liet ze optekenen. “We gaan de grote lijnen van de krant behouden, want onder Isabel Albers hebben we inhoudelijk grote stappen vooruit gezet.”

 

In plaats van grote veranderingen zal het verschil liggen in enkele nieuwigheden. “We leven in zeer interessante multimediale tijden waar we zeker iets mee zullen gaan doen.” Maar voor de nieuwbakken hoofdredactrice is het nog te vroeg om daar al concrete uitspraken over te doen. “Sowieso zal dat eerst met de redactie bekeken worden.”

 

Bron: Belga.