Start van DaviD, het gezamenlijke programmatic aankoopplatform van IPM, ProduPress en Pebble Media

FacebookTwitterLinkedIn
david

Op maandag 17 september werd het officiële startschot van DaviD gegeven. Dit programmatic aankoopplatform van IPM, ProduPress en Pebble Media werd half juni al aangekondigd en is voortaan operationeel voor mediaplanners. Ter herinnering, DaviD is een acroniem voor “Digital Alliance on Valuable Inventory & Data”.

De drie oprichters benadrukken de aandacht voor transparantie, brand safety en de confidentialiteit van de data flows. Andere uitgevers zijn welkom om het totale aanbod te versterken en een volwaardig alternatief te bieden tegen GAFA.

De noodzaak om de Belgische krachten te bundelen wordt eens te meer duidelijk met de presentatie van Olivier Braet (Head Mediahub Brussels, IMEC-SMIT-VUB).

Momenteel is de uitgebreide inventaris van de drie regies goed voor 605 miljoen maandelijkse impressies en wordt 70% van de Belgische internetpopulatie bereikt.

DaviD biedt zowel een SSP, DSP als een centrale DMP (Data Management Platform). De koppeling van de inventaris aan diverse databronnen (first & third party data) moeten toelaten om zeer gericht en met volle controle te adverteren.