Sofie Vanrafelghem lanceert biermagazine Arnold

FacebookTwitterLinkedIn

In De Hoorn in Leuven is dinsdagavond het blad Arnold gelanceerd. Het nieuwe biermagazine van sommelier Sofie Vanrafelghem ligt vanaf 1 juni bij de dagbladhandelaar. Arnold wordt uitgegeven door Marvin Media en verschijnt vier keer per jaar in een tweetalige versie Nederlands/Frans.

Het eerste nummer telt 114 pagina’s en bundelt trendy hotspots, verborgen parels en verhalen van brouwers. Arnold is geen vakblad, maar richt zich tot iedereen die meer wil weten over bier. Het magazine brengt nieuws uit de sector in binnen- en buitenland en wil het imago van bier naar een hoger en moderner niveau brengen.

Biersommelier, mede-initiatiefneemster en hoofdredactrice Sofie Vanrafelghem legt uit: “Ik wilde een onafhankelijk magazine creëren en echte verhalen vertellen. Samen met de bierkenner én de leek willen we een duik nemen in het verleden en komaf maken met de mythes. Voorts wil ik aantonen dat bier en food een perfect huwelijk zijn en hoeveel passie er schuilgaat achter elk bier”.

Het magazine telt veertien vaste rubrieken, waaronder Barley Bulletin (nieuwsoverzicht), The Taster (bekende mensen en hun liefde voor bier), Behind The Brew (portret van een brouwerij), Tap Into The World (internationale bierscène) en Citty Hopping (buitenlandse stad in de kijker). Voorts zijn er interviews en portretten van brouwers, verkopers en marketeers.

De naam Arnold is afgeleid van Arnold van Soissons, de patroonheilige van de bierbrouwers die in de elfde eeuw de bevolking aanraadde om bier te drinken in plaats van vervuild water.

Bron: Belga.