SBS optimaliseert haar video-aanbod samen met Pebble Media

FacebookTwitterLinkedIn

SBS, dat haar online aanbod het afgelopen jaar gevoelig uitbreidde, schakelt in 2020 nog een versnelling hoger dankzij de samenwerking met Pebble Media op commercieel en technologisch vlak. SBS blijft ambassadeur van haar eigen merken VIER, VIJF en ZES en zal naast televisie ook online video aanbieden, met crossmedia als voornaamste werkveld.

Pebble Media en SBS zullen complementair in de markt aanwezig zijn. Hun doelstelling is om samen, ook met de andere partners van Pebble Media, de videomarkt verder te ondersteunen en uit te bouwen. Er zal voornamelijk gewerkt worden aan kwaliteit, verruiming van de inventaris en de uitlevering van campagnes binnen attractieve datasegmenten.

De samenwerking zal tevens op technisch vlak uitgebouwd worden. De technische expertise van Pebble Media wordt versterkt en staat ter beschikking van SBS. Het Pebble-team zal de bestaande technologie optimaliseren en tools efficiënter gebruiken om campagneresultaten van adverteerders te maximaliseren.

Koen Van Rhijn (CEO Pebble Media): “Dankzij de samenwerking met SBS verhogen we ons nationale videobereik met een zeer kwaliteitsvolle inventaris. Met veel zin kijken we, na de komst van RTBF eerder deze week en nu SBS, naar de digitale toekomst om samen met onze partners antwoorden te vinden op de snelle technische evoluties en voor onze klanten producten te blijven ontwikkelen.”

Wim Staelens (Chief Business Strategy & Operations SBS): “Met een gevestigde waarde als Pebble Media willen we ons video-aanbod zo efficiënt mogelijk aanbieden aan de digitale advertentiemarkt. In een sterk gewijzigd online ecosysteem, met cruciale KPI’s zoals bereik, schaal en data, zijn zij de perfecte speler om dit te realiseren”.