RTL Belgium, RTBF en NGroup bundelen krachten om oproep Oekraïne 12-12 te steunen

FacebookTwitterLinkedIn

RTL België, de RTBF en NGroup slaan de handen in elkaar om het Consortium 12-12 te steunen dat burgerslachtoffers van het conflict in Oekraïne helpt.

Sinds de invasie in Oekraïne door Rusland is er steeds meer behoefte aan donaties en noodinitiatieven om de Oekraïense bevolking te steunen. De noden van burgerslachtoffers zijn talrijk en elke minuut telt om de bescherming van de meest kwetsbaren te garanderen. RTL Belgium, RTBF en NGroup hebben besloten om gezamenlijk de Oekraïne 12-12 oproep te steunen die gelanceerd werd door het Belgisch Consortium 12-12.

Er is een campagne gepland op alle mediaplatforms van RTL Belgium, RTBF en NGroup (tv, radio, digitaal) om de vrijgevigheid van hun publiek aan te moedigen. Voor deze gelegenheid zal een tv- en radiospot worden uitgezonden op Bel RTL, Radio Contact, La Première, Musiq3, Vivacité, Viva+, Tipik, Classic 21, NRJ, Nostalgie, Chérie en Nostalgie+.

Naast de campagne zullen alle radiostations van de drie groepen deelnemen aan een grote Europese actie door deze vrijdagochtend om 8u45 gelijktijdig het lied “Give Peace a Chance” van John Lennon en Yoko Ono uit te zenden als een oproep tot vrede. Bovendien zal de Reyers toren van de RTBF en de VRT de hele week verlicht zijn in de kleuren van Oekraïne.

Het Consortium 12-12 verenigt verschillende humanitaire organisaties die inzamelingsacties in België coördineren tijdens ernstige humanitaire crisissen. Deze organisaties zijn Caritas International, Médecins du Monde, Handicap International, Oxfam België, Plan International België, het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis Vlaanderen en UNICEF België. Deze NGO’s hebben zich bewezen op het gebied van operationele snelheid, ervaring en doeltreffend handelen in het veld.

Leden van het Belgische Consortium zijn momenteel in de regio aanwezig om de noden van de burgers te evalueren en hen bij te staan op vlak van dringende gezondheidszorg, voeding, watervoorziening, hygiëne, onderwijs, psychosociale begeleiding en bescherming.

Doneren kan via bankrekeningnummer 12-12 BE 19 0000 0000 1212 en online via 1212.be.