RTBF: mediaminister Bénédicte Linard wil reclame verder inperken met vergoeding voor de omroep

FacebookTwitterLinkedIn

De minister van Media van de Franse Gemeenschap, Bénédicte Linard, wil opnieuw reclame beperken op de RTBF, maar met een financiële vergoeding voor de omroep, meldt Le Soir.

Volgens de krant heeft de minister tijdens het laatste begrotingsconclaaf aan haar regeringspartners (PS en MR) aangegeven dat ze verder wil gaan dan de reeds genomen maatregel onder deze legislatuur, namelijk het schrappen van reclame in het ochtendblok op La Première. Ook wenst ze de afschaffing van reclamepauzes tijdens films en series, die vooral ’s avonds worden uitgezonden.

In tegenstelling tot het schrappen van de reclame in de ochtend op La Première, die niet werd gecompenseerd door de overheid (kosten: 2,8 miljoen per jaar voor de RTBF), zou Bénédicte Linard deze keer het tekort van de openbare omroep willen opvullen. Ze zou volgens Le Soir, als onderdeel van de begrotingsbesprekingen, 2,2 miljoen euro hebben gekregen om dit te doen. Het feit dat hiervoor in de begroting middelen zijn uitgetrokken, betekent echter niet dat de discussie gesloten is.

Bron: Belga.