Redacties van Medialaan en De Persgroep gaan samenwerken en komen onder één dak

FacebookTwitterLinkedIn
medialaan persgroep 2

Alle nieuwsredacties van Medialaan (VTM, Qmusic) en De Persgroep Publishing (Het Laatste Nieuws, De Morgen, Humo, Dag Allemaal) gaan samenwerken en op termijn op één locatie samenzitten, mogelijk wordt dat in Antwerpen. Elke redactie werkt onafhankelijk en wordt aangestuurd door een aparte hoofdredacteur.

De verschillende nieuwsmerken komen onder één dak onder de naam News City. Die wordt geleid door een driekoppige nieuwsdirectie bestaande uit Paul Daenen, Kris Hoflack en Kurt Minnen. Zij beginnen in april te werken vanuit hun nieuwe rol. In totaal zullen er 400 mensen (onder wie journalisten, eindredactie, lay-out en productie) in News City werken.

Kurt Minnen neemt de zakelijke leiding op zich en is verantwoordelijk voor de organisatie, de daarbij horende processen en de digitale strategie. Paul Daenen coördineert de kortetermijnflow met de dagelijkse nieuwsstroom van de verschillende merken op alle platformen, waarbij hij de onafhankelijkheid van de verschillende hoofdredacteurs bewaakt. Kris Hoflack coördineert de langetermijnflow, actua- en sportprogramma’s en journalistieke dossiers en projecten.

Paul Daenen: “Met News City komen verschillende nieuwsmerken samen onder één dak en creëren we een plek waar we optimaal kunnen samenwerken. Het gaat niet om een eengemaakte redactie, maar wel om samenwerkende redacties met elk hun eigenheid en onafhankelijkheid”.

Dimitri Antonissen zal een dubbele rol op zich nemen, enerzijds als hoofdredacteur van HLN.be en VTMNieuws.be en anderzijds als manager van de centrale digitale nieuwsdesk. Frank Depoorter zal de krant Het Laatste Nieuws aansturen. VTM Nieuws zal aangestuurd worden door Nicholas Lataire. De magazines vallen onder de verantwoordelijkheid van Klaus Van Isacker en An Meskens. De Morgen en Humo worden aangestuurd door Jörgen Oosterwaal en het digitale door An Goovaerts.

De Persgroep Publishing en Medialaan worden één mediabedrijf

De oprichting van News City is een volgende stap in de samensmelting tussen de Persgroep Publishing en Medialaan tot één mediabedrijf, waarvan de naam later nog wordt bekendgemaakt.

CEO Peter Bossaert: “Met News City willen we de referentie worden in Vlaanderen voor nieuws (zowel in tekst als video) op eender welke drager (televisie, print, online of radio). Met de samenwerking tussen de verschillende redacties willen we onze nieuwsmedia nog beter maken en versterken”.