Ook RTBF bereikt een akkoord met Proximus over Pickx

FacebookTwitterLinkedIn

In december bereikte de VRT een akkoord met Proximus over het nieuwe tv-portaal Pickx. De Franstalige openbare omroep RTBF volgt nu dit voorbeeld. De overeenkomst omvat onder meer de verdeling van vier tv-zenders (La Une, La Deux, La Trois et Arte Belgique) en zes radiozenders (La Première, Vivacité, Pure FM, Musiq’3, Classic 21 en RTBF International), en het vestigen van de aandacht op Belgische producties.

Het Pickx-platform werd in juni vorig jaar voorgesteld, met de bedoeling klanten beter wegwijs te maken in het grote aanbod. Maar de vier voornaamste spelers (VRT, DPG Media, RTBF en RTL) uitten al snel hun onvrede over de modernisering, omdat ze niet op voorhand hun fiat hadden gegeven. Intussen kwam Proximus dan toch tot een akkoord met eerst VRT en nu ook RTBF. De onderhandelingen met de commerciële zenders DPG Media en RTL lopen nog.

Pickx lijkt qua lay-out sterk op streamingdienst Netflix. Daarnaast worden er programma’s aanbevolen op basis van eerder kijkgedrag en ook nieuwsberichten over onder meer tv, sport, muziek en entertainment worden aangeboden.

Bron: Belga.