Nieuw: WikiRegs, het online platform over reclameregelgeving

FacebookTwitterLinkedIn

Op 6 februari werd WikiRegs gelanceerd, een online tool voor communicatiebureaus om hun campagnes te toetsen aan de verschillende Europese reclameregelgevingen. Ook adverteerders en media kunnen handig gebruikmaken van deze tool, bijvoorbeeld bij vragen over de nationale Belgische reclameregelgeving.

Deze nieuwe website verzamelt – om te beginnen – alle regelgeving, zowel de wettelijke bepalingen als de zelfregulerende codes, die betrekking heeft op commerciële communicatie voor drie productcategorieën in negen Europese landen: Alcohol, Voertuigen en Voedingsmiddelen & Frisdranken. Ook de algemene regels die van toepassing zijn op alle productcategorieën zijn opgenomen in WikiRegs. De bedoeling is om de site uit te breiden naar 30 landen en uiteindelijk 10 sectoren te coveren.

 

WikiRegs werd opgericht door Rae Burdon (voormalig Chief Operating Officer van de UK Advertising Association en Vice Chairman van Saatchi & Saatchi) en is een samenwerking met zelfregulerende organen zoals de JEP en hun Europese koepelvereniging EASA. De JEP werkt samen met andere Europese zelfregulerende organen en externe adviseurs mee aan het reviewen van de inhoud van het platform. Naast de Belgische JEP gaat het om ARPP (Frankrijk), ASA (UK), AUTOCONTROL (Spanje), IAP (Italië), Rada Reklamy (Polen), Ro. (Zweden) en SRC (Nederland).

Raadpleeg WikiRegs hier.