Nieuw: met Radioplayer.be alle radiostations van DPG Media, VRT en Mediahuis op één plek te beluisteren

FacebookTwitterLinkedIn

DPG Media, VRT en Mediahuis slaan de handen in elkaar en bieden voortaan hun reguliere nationale radiostations en extra digitale extensies aan via Radioplayer.be. Dat is een gezamenlijk digitaal radioplatform waar iedereen in Vlaanderen, en Vlamingen in het buitenland, eenvoudig naar de verschillende radiozenders kunnen luisteren. Alle Belgische radiostations zijn er terug te vinden.

Ontstaan en toekomst

Radioplayer.be werd ontwikkeld door de Britse openbare omroep BBC en is ondertussen uitgegroeid tot een initiatief waarin de Europese radiosector zich verenigt. Het platform is actief in 10 landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen en voortaan dus ook in ons land.

An Caers, directeur radio bij DPG Media (Qmusic en Joe): “Luisteren via FM blijft cruciaal, maar als nu al 1 op 5 Vlamingen digitaal luistert, zien we het als nationale radiomerken onze plicht om heel de sector aan te moedigen om te digitaliseren. Met de implementatie van Radioplayer.be in heel België zetten we samen een grote stap. Het is een internationaal beproefd radioplatform en staat naast alle andere digitale initiatieven.

Tom Klerkx, radiodirecteur bij Mediahuis (Nostalgie en NRJ): “Zijn waar de luisteraars zijn, dat wil elk radiomerk. Dat is in hoofdzaak nog via FM, maar de digitale toekomst ontwikkelt zich uiteraard in sneltempo. De start van Radioplayer.be zal dat tempo wellicht nog meer gaan opdrijven.

Het radio-initiatief is een toekomstgericht platform en biedt toepassingen voor smart speakers en digitale ontvangers zoals Sonos of Bose. Het werkt ook samen met autoproducenten om het platform in het dashboard van auto’s te verwerken.

Momenteel: wat te beluisteren en hoe?

Momenteel zijn alle nationale zenders en hun digitale extensies (zoals Joe 80s, Q-Foute Radio, De Tijdloze, Nostalgie Extra Belpop en MNM Hits) beschikbaar in Radioplayer.be. Lokale zenders en netwerkzenders kunnen in de toekomst ook aansluiten. Zowel Nederlandstalige als alle Franstalige stations zijn beschikbaar.

Els Van de Sijpe, radiomanager van de VRT (Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel en MNM): “Via Radioplayer.be wil VRT samen met de hele radiomarkt de Vlaamse luisteraar nog meer digitaal luistercomfort bieden, naast ons aanbod via de eigen apps, DAB+ en digitale televisie. Door de internationale schaal van Radioplayer.be kunnen we het aanbod verzekeren in alle nieuwe luistertoestellen, zowel thuis als in de auto. En brengen we het online aanbod van alle Vlaamse radiozenders samen op één plaats.

Iedereen kan online via Radioplayer.be luisteren naar zijn of haar favoriete radiozender. De website is te beluisteren via desktop, laptop en mobiel via de smartphone of tablet. Op Radioplayer.be kan iedereen bovendien gemakkelijk tussen zenders schakelen zonder naar een andere website te moeten surfen. Radioplayer.be is ook toegankelijk via de websites van de verschillende radiozenders. Daarnaast is er ook de Radioplayer-app, die vanaf nu gratis te downloaden is in de App Store op iOS-toestellen en in Google Play op Androidtoestellen.