Nielsen breidt verder uit in Oost-Europa

FacebookTwitterLinkedIn

Nielsen heeft een aandeel van 51% verworven in de Mediaresearch Group. Hiermee breidt het bedrijf, actief op het gebied van marketinginformatie en -onderzoek, haar positie in Oost-Europa verder uit met Tsjechië en Bulgarije.

 

In Europa is Nielsen actief op het gebied van kijkonderzoek voor televisie, het meten van digitale media en in het bijzonder het meten van advertentiebereik en -effect in landen als België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Zwitserland, Ierland, Noorwegen en Turkije.

 

Nielsen en Mediaresearch zullen de huidige oplossingen die Mediaresearch gebruikt voor het meten van media, blijven gebruiken om de continuïteit van de geleverde services aan televisiestations te garanderen. Tegelijkertijd krijgen klanten ook toegang tot de producten en diensten van Nielsen.

 

Mediareseaerch biedt de volgende diensten aan: elektronisch bereikonderzoek televisie (TV meters), monitoring internetverkeer, socio-demografische gegevens internetpopulatie (NetMonitor) en registratie mediabestedingen (Admosphere).