Nationale reclameregie Ads & Data van Telenet/SBS, Mediahuis, Proximus/Skynet en Pebble Media start op 1 april

FacebookTwitterLinkedIn

Op 1 april start de nieuwe nationale reclameregie Ads & Data van Telenet/SBS, Mediahuis, Proximus/Skynet en Pebble Media. Met zijn uitgebreide portfolio van grote lokale en internationale mediamerken en een kwalitatieve selectie van data zullen adverteerders hun bereik efficiënt kunnen verfijnen of voluit kunnen gaan voor slimme en datagedreven campagnes. Ads & Data zal geleid worden door Bart Decoster (CEO), Bart Demeulenaere (CCO) en Koen Van Rhijn (COO).

“We un-waste”

De consument van vandaag dribbelt van het ene mediaplatform naar het andere en consulteert op alle mogelijke momenten van de dag verschillende bronnen tegelijk. Adverteerders die bij hun potentiële klanten in beeld willen blijven, hebben meer dan ooit nood aan een hele waaier van mediakanalen. Ads & Data wil hierop inspelen met hun uitgebreid merkenportfolio. Het zou echter fout zijn om bereik gelijk te stellen aan efficiëntie. De mediamerken van de alliantie bereiken dagelijks miljoenen Vlamingen, voor TV bedraagt dit zelfs meer dan 80%. Daarnaast hebben ze maandelijks digitaal contact met 63% van de Belgen.

Bart Decoster, CEO van Ads & Data: “Maar in het medialandschap van vandaag hoef je niet altijd overal tegelijk te zijn. Je moet vooral zijn waar je moét zijn. Bij de juiste mensen op het juiste moment. De moraal van ons verhaal is dan ook: wij vergroten onze schaal en de adverteerder verkleint zijn overtollige reclame-investeringen. Want wie én meer kanalen én meer data gebruikt, maakt minder onnodige reclame. Ons doel is geen discours van “nodig of overbodig”, van “veel of weinig”, ons doel is niet het beperken van reclame, maar het beperken van onnuttige reclame. Het discours van een thought leader, niet dat van een doorsnee regie. We verkopen niet alleen reclameruimte, we hebben ook een visie op wat reclame anno 2021 hoort te zijn. Een visie waarmee we de hele sector willen mobiliseren en die ons meteen het meest sexy loket van de markt moet maken. Een eigentijdse, duurzame gedachte. We un-waste!”

Vlnr: Koen Van Rhijn, Bart Decoster en Bart Demeulenaere

Een uniek partnership van sterke lokale en internationale mediamerken en kwalitatieve data

Ads & Data is een joint-venture tussen Mediahuis (44,4%), Telenet/SBS (44,4%) en Proximus Skynet (11,2%). Ze willen adverteerders en reclamemakers helpen om bij hun doelgroepen efficiënt en kwalitatief in beeld willen komen. Gewapend met een brede waaier aan mediakanalen: tv, print, audio, offline en online. Meer dan ooit breed en niche, relevant en gericht. Ads & Data heeft zowel de mediakanalen als de data in huis om die mix van maximale exposure, relevantie en efficiëntie waar te maken. De regie zal bemand worden door de huidige commerciële teams van Mediahuis, SBS Belgium en Pebble Media.

Bart Demeulenaere, CCO: “Na het pionierswerk met het intussen zeer succesvolle SmartAd weten we bij SBS hoe verrijkend segmentatie en een datagedreven aanpak voor tv- en videocampagnes kunnen zijn. Met Ads & Data kunnen we nu een turbo zetten op die formules, met nieuwe regionale mogelijkheden ook, zowel voor grote als voor kleine adverteerders. En we blijven natuurlijk voluit inzetten op onze creativiteit en onze crossmediale mogelijkheden, alsook op de inspirerende kracht van TV, die we voortaan combineren met print en digitaal. Een slimme en efficiënte aanpak.”

Koen Van Rhijn, COO: “Uiteraard is Ads & Data een verhaal van crossmediale mogelijkheden, van een indrukwekkend content- en productportfolio, van synergie en complementariteit. Maar we zullen ook kwaliteitsvolle data slim en duurzaam kunnen inzetten voor onze klanten. Voor die klanten én voor de sterke lokale mediamerken en internationale platformen, zoals LinkedIn en Spotify, die wij vermarkten, willen wij een innovatieve en creatieve regie zijn. Met nieuwe tools en een uitgebreid aanbod dat de regels van cookie- en privacygeplogenheden respecteert. Een enorm engagement om op de juiste manier met data om te gaan is dé troef waarmee we in de Belgische en de Europese markt een voorbeeldrol met data willen vervullen. In het belang van de adverteerders én de consument.”

Bart Swimberghe, Proximus/Skynet: “Datagedreven campagnes zijn niet meer weg te denken uit het advertentielandschap, kijk maar naar de succesvolle lancering van addressable TV samen met alle nationale broadcasters begin vorig jaar. We geloven in de kracht van lokale samenwerking om adverteerders een topservice te kunnen bieden en zo een gezond lokaal media-ecosysteem te ondersteunen. Samen met het feit dat ons video- en digitaal aanbod sterk complementair is en ook meer op het zuiden is gericht, was het grote bereik van de nieuwe regie een belangrijke beweegreden voor ons om hier deel van uit te maken.”

Tot 31 maart blijven de systemen van de bestaande regies operationeel. Vanaf 1 april verlopen de campagnes via Ads & Data. Intussen werkt Ads & Data aan business en product development en ook aan “easy buying/easy reporting”- systemen, met het oog op een nog betere service naar partners en mediabureaus toe. Uiteraard worden alle genomen engagementen op vlak van campagnes en commerciële afspraken voor 2021 door Ads & Data overgenomen.

Ads & Data Portfolio (*)

  • Telenet/SBS: Play4, Play5, Play6, Play7 (commercialisatie na opstart zender), Play Sports, Play Sports Open, GoPlay.be, The History Channel, BBC First, Njam! en de daaraan verbonden online platformen.
  • Mediahuis: De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Jet, Made in, Inmemoriam.be, ATV, TVL, TVO, ROB-tv en de daaraan verbonden online platformen.
  • Pebble Media: met o.a. één.be, sporza.be, stubru.be, LinkedIn, Spotify, Snapchat, Aufeminin.com en BFM TV.
  • Proximus/Skynet: met o.a. Dailymotion, Verizon, Microsoft, Vroom en Voetbalkrant/Walfoot.

* Deze opsomming is een selectie uit de totale portfolio, onder voorbehoud van wijzigingen.