Mike Koedinger is de nieuwe voorzitter van de European Magazine Media Association

FacebookTwitterLinkedIn

Mike Koedinger, de oprichter, aandeelhouder en CEO van Maison Moderne, is de nieuwe voorzitter van de European Magazine Media Association (EMMA). Hij volgt Xavier Bouckaert, CEO van Roularta, op.

22 nationale verenigingen van magazine-uitgevers en 20 Europese uitgeverijen. Dat zijn 15.000 uitgevers, waarvan het overgrote deel kmo’s zijn, die in heel Europa 50.000 tijdschrifttitels uitgeven. European Magazine Media Association (EMMA) heeft Mike Koedinger, oprichter, aandeelhouder en CEO van Maison Moderne, uitgever van Paperjam en Delano, gekozen als nieuwe voorzitter.

Koedinger volgt Roularta-CEO Xavier Bouckaert op, die zes jaar lang voorzitter was, om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen, pluralisme en diversiteit te bevorderen en ervoor te zorgen dat de Europese magazinepers competitief en dynamisch blijft. EMMA ondersteunt zelfregulerende mechanismen en herinnert er ook zo vaak als nodig aan dat de vrijheid van commerciële communicatie een integraal onderdeel is van het algemene beginsel van vrijheid van meningsuiting. Commerciële communicatie is de drijvende kracht achter de meeste periodieke publicaties.

Bron: Paperjam.lu.