mediaNXT: Vlaamse media werken samen en zoeken jong, divers en digitaal talent

FacebookTwitterLinkedIn

Verschillende mediabedrijven slaan de handen in elkaar om jong, digitaal talent hun weg te helpen vinden in de mediasector. Via mediaNXT, een initiatief van mediarte en Minister van Media Benjamin Dalle, zetten VRT, DPG Media, Mediahuis, SBS en Woestijnvis dit najaar voor de eerste keer samen hun deuren open voor 30 jongeren.

Bootcamp

mediaNXT is een bootcamp voor dertig werkzoekende jongeren waarbij ze zes weken lang kunnen proeven van de digitale mediasector (contentcreatie, digital marketing, data-based storytelling, enz.). Tijdens de eerste twee weken worden ze in groep ondergedompeld in de werking van media via een opleidingstraject. Daarna verspreiden ze zich over de verschillende mediaspelers waar ze elk vier weken lang op de vloer begeleid worden door gespecialiseerde mediamakers.

Diploma is geen must

mediaNXT verwelkomt alle gemotiveerde jongeren met digitale skills die een professionele kans willen wagen in de mediasector.

Jan Vermoesen, directeur mediarte: “Alle mediapartners werken hard aan een inclusieve werkomgeving. Met dit project willen we hun ambitie een duw in de rug geven. Uiteraard zijn alle jongeren welkom, maar we hebben in het bijzonder oog voor jongeren met een andere etnisch-culturele achtergrond of met een beperking. Ook willen we vrouwen stimuleren om hun kans te wagen in functies die vandaag vooral door mannen worden uitgevoerd.”

De groep van 30 wordt geselecteerd na een talentscouting in oktober. Tijdens de zomer wordt de zoektocht naar talent opgestart via een communicatiecampagne.

Samenwerking

Het is de eerste keer dat verschillende mediahuizen de krachten bundelen om samen jong, digitaal talent te scouten. De combinatie van VRT, DPG Media, Mediahuis, SBS en Woestijnvis zorgt ervoor dat jongeren in contact kunnen komen met zowel nieuwsmedia, radio en tv.

Vlaams mediaminister Benjamin Dalle: “De unieke samenwerking tussen de verschillende media maakt voor mij echt het verschil in dit project. Jongeren kunnen zo in contact komen met een brede waaier aan mediacontent, maar kunnen ook rekenen op de expertise van alle creatieve mediamakers die in de diverse mediabedrijven werken.