Medialaan en de Persgroep Publishing worden één bedrijf

FacebookTwitterLinkedIn
medialaan persgroep 2

Medialaan en de Persgroep Publishing smelten samen tot één mediabedrijf. Na de eerdere goedkeuring eind december 2017 door de Belgische Mededingingsautoriteit, is de transactie tot de overdracht van de Medialaan-aandelen van Roularta naar De Persgroep definitief afgerond. De Persgroep, dat volledig eigenaar is van de Persgroep Publishing, wordt zo de enige aandeelhouder van Medialaan. De nieuwe organisatie krijgt het komende jaar verder vorm met de bedoeling om dit jaar nog operationeel te zijn.

Christian Van Thillo, CEO De Persgroep: “De uitbreiding van de deelneming in Medialaan is van grote strategische waarde voor onze groep. We hebben nu alle troeven in handen om een multimediale onderneming te bouwen met prachtige merken in televisie, radio, mobile, nieuwsmedia en magazines. We willen onze bestaande media verder versterken en volop inzetten op versnelde digitale groei”.

Nieuwe leiding

Het eengemaakte bedrijf zal strategisch aangestuurd worden door een Executive Team dat bestaat uit CEO Peter Bossaert, CFO Nathasja Van Bael, CCO (Chief Content Officer) Erwin Deckers, CMO Dirk Lodewyckx en Managing Director Sales Ben Jansen. Rudy Bertels, COO van het moederbedrijf De Persgroep, zal ook in het Executive Team zetelen.

De gefuseerde onderneming, die ook een nieuwe naam krijgt, zal 1.669 mensen tewerkstellen en een jaarlijkse omzet maken van 625 miljoen euro.