Mediahuis mag Ierse krantengroep Independent News & Media overnemen

FacebookTwitterLinkedIn

Mediahuis, de uitgever van onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en verschillende Nederlandse kranten, kondigde eind april al een akkoord aan over de overname van Independent News & Media voor een bedrag van 145,6 miljoen euro. Het bod kreeg de steun van de raad van bestuur van de Ierse groep en nu werd de overname ook goedgekeurd door de Ierse mededingingsautoriteit.

INM, de grootste krantengroep van Ierland, is de uitgever van kranten als Irish Independent, Sunday Independent, The Herald, Sunday World, Belfast Telegraph, Sunday Life en The Star. De groep telt ongeveer 800 werknemers en was in 2018 goed voor 191 miljoen euro omzet. De uitgever verkoopt wekelijks meer dan een miljoen kranten en heeft online en print samen wekelijks 2,1 miljoen lezers. Het bedrijf noteert aan de beurzen van Dublin en Londen.

Eind mei raakte ook bekend dat de Belg Peter Vandermeersch, vertrekkend hoofdredacteur van de Nederlandse krant NRC Handelsblad, bij INM aan de slag zal gaan.

Bron: Belga.