[Magazine Media] Jacques Sys (Sport Voetbal Magazine): “Wij belichten wat overblijft als het licht in het stadion is gedoofd”

FacebookTwitterLinkedIn

De hoofdredacteur is de olie die het radarwerk van een magazine doet draaien. Een mooi voorbeeld daarvan is Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport Voetbal Magazine. Verrassend: hij is dezer dagen niet op het EK Voetbal te vinden…

Van hoofdredacteurs wordt gezegd dat ze passioneel, tot zelfs maniakaal met hun vak bezig zijn. Indien Jacques Sys het archetype van een hoofdredacteur is, klopt deze uitspraak zonder twijfel.

De hoofdredacteur van Sport Voetbal Magazine is de pensioengerechtelijke leeftijd al enkele jaren voorbij, maar zit nog elke dag aan z’n bureau op de redactie in Evere.

Van een hoofdredacteur van een sport- en voetbalblad zou je verwachten dat hij tijdens een groot voetbaltoernooi de actie vanuit de tribune volgt, maar bij Sys is dat niet het geval. “Het laatste toernooi dat ik ter plaatse gevolgd heb, was het EK in Polen en Oekraïne in 2012”, klinkt het.

Lees het volledige interview met Jacques Sys op de website van Magazine Media.