Sport Voetbal Magazine gaat op in Knack, Sport Foot Magazine in Le Vif

FacebookTwitterLinkedIn

Knack en Le Vif breiden hun sportaanbod uit. Sport Voetbal Magazine en Sport Foot Magazine verschijnen niet langer op papier.

Het Nederlandstalige Sport Voetbal Magazine – en zijn Franstalige tegenhanger Sport Foot Magazine – verschijnen op 15 februari voor een laatste keer op papier. De verhalen uit de sport die meer achtergrond vragen verhuizen naar de sportrubriek van respectievelijk Knack en Le Vif die zo een uitgebreidere sportsectie krijgen. De succesvolle Competitiespecial en 2 wielerspecials – Voorjaarsklassiekers en Tour de France – worden behouden met losse verkoop in de krantenwinkel.

Niels Famaey, uitgever: “In een hyperconcurrentieel Umfelt met vrij beschikbare en uitgebreide sportcontent op alle mogelijke kanalen besliste Roularta Media Group om Sport Voetbal Magazine en Sport Foot Magazine niet langer op papier uit te geven. Sport blijft echter de belangrijkste ‘bijzaak’ en krijgt haar plaats in Knack en Le Vif. Ook online wordt de sportberichtgeving op beide sites uitgebreid.”

Twee sportjournalisten verhuizen naar de redacties van Knack en Le Vif. Voor hoofdredacteur Bart Aerts wordt intern een oplossing gezocht. Drie vaste medewerkers verliezen hun baan en van een aantal freelance medewerkers worden de contracten stopgezet.