Koen Verwee verlaat de Persgroep Publishing, Rudy Bertels wordt opnieuw CEO

FacebookTwitterLinkedIn
de persgroep

Na vijf jaar bij de Persgroep Publishing (dPP) gewerkt te hebben, eerst als commercieel directeur en later als CEO, verlaat Koen Verwee het bedrijf.

Koen Verwee: “Ik heb een uitdagende, maar heel mooie periode meegemaakt als CEO van dPP. Ik heb de kans gekregen om samen met een sterk team de onderneming om te vormen van een print-georiënteerd bedrijf naar een multimediale onderneming die een ijzersterke digitale positie heeft verworven. Begin oktober heeft onze groep aangekondigd dat we de intentie hadden om de deelneming van 50% in Medialaan over te nemen waardoor we de volledige controle zouden verwerven over het bedrijf. Met deze overname zet de groep een nieuwe belangrijke strategische stap die intensievere samenwerking tussen publishing en broadcasting mogelijk maakt. Ik heb enkele maanden geleden meegedeeld aan Christian Van Thillo dat dit een goed moment was om een punt te zetten achter mijn carrière bij de groep en we kwamen overeen dat ik het bedrijf zou blijven leiden tot het einde van het jaar. Ik zou al mijn medewerkers willen bedanken voor de fantastische jaren die we samen beleefd hebben en wens de groep het allerbeste toe. De Persgroep heeft alle troeven in handen om er een succes van te maken.”

Christian Van Thillo: “Ik wil Koen uitdrukkelijk bedanken voor zijn verwezenlijkingen en de bijzonder prettige samenwerking gedurende de voorbije vijf jaar. Koen heeft zijn stempel gedrukt op de transformatie van onze groep, zowel als CEO van dPP als in zijn hoedanigheid van lid van het groepscomité. DPP is op enkele jaren tijd door een indrukwekkende transformatie gegaan. HLN is onder Koens beleid uitgegroeid tot ‘s lands grootste nieuwsmedium met een dagelijks bereik van 2 miljoen mensen. De nieuwe digitale platformen van HLN en De Morgen hebben op de lezersmarkt nieuwe zakelijke modellen mogelijk gemaakt. Daarnaast werden ook slimme acquisities gedaan in tijdschriften en online activiteiten die de positie van dPP verder versterkt hebben. Ten slotte is Koen ook de bedenker geweest van Topics, een digitale service dankzij dewelke al onze Belgische en Nederlandse abonnees kunnen genieten van alle journalistieke producties die we in beide landen maken. Koen sluit zijn carrière bij onze groep af met een mooi palmares. Ik wens hem het allerbeste toe voor de toekomst.”

Rudy Bertels, die dPP gedurende 17 jaar geleid heeft, neemt terug de verantwoordelijkheid van CEO op zich. “Gedurende de komende maanden zullen we werken aan een plan om de samenwerking tussen dPP en Medialaan te optimaliseren. Het is de bedoeling om dit plan af te werken tegen het einde van het eerste kwartaal. Op dat moment zullen we ook aankondigen hoe we de toekomstige organisatie zien van de Belgische activiteiten van de groep.”