Joan Condijts en Martin Buxant verlaten L’Echo en starten een nieuw tv- en online videokanaal op: Les News 24

FacebookTwitterLinkedIn
joan condijts

Met ‘Les News 24’ krijgt Franstalig België in de loop van 2019 een nieuw tv- en online videokanaal. Joan Condijts (foto) en Martin Buxant verlaten daarvoor de Franstalige zakenkrant L’Echo. Samen met ondernemer Boris Portnoy hebben ze voor dit project 4,5 miljoen euro verzameld.

Bedoeling is dat LN24 op termijn 30 à 40 medewerkers zal tellen. Buxant wordt hoofdredacteur en zijn ambitie is om “een nieuwe kwaliteitskijk op de actualiteit te brengen, via verschillende audiovisuele en digitale verspreidingskanalen”.

Er lopen onderhandelingen met de telecomoperatoren om LN24 op televisie te krijgen, maar het nieuwe kanaal zal ook aanwezig zijn op de sociale media en via een mobiele applicatie. LN24 zal de klok rond en zeven dagen op zeven beschikbaar zijn. Er wordt gefocust op politiek en economie, maar ook samenleving en cultuur zullen aan bod komen. Het businessmodel van de zender zal gebaseerd zijn op reclame.

Naast zijn werk als hoofdredacteur van LN24 blijft Buxant ook politieke interviews doen voor L’Echo. Ook zal hij er een wekelijkse column schrijven. Hij zal echter niet meer op regelmatige basis aanwezig zijn op de redactie.

Condijts vertrekt onmiddellijk bij L’Echo waar hij momenteel hoofdredacteur is. De directie is al begonnen met de zoektocht naar een vervanger en hoopt tegen december een nieuwe redactionele organisatie te kunnen voorstellen. Adjunct-hoofdredacteurs Anne-Sophie Bailly en Serge Quoidbach zullen tot dan de zakenkrant leiden.

Behalve de drie stichtende leden dragen nog vier partners bij aan het kapitaal van 4,5 miljoen euro: Belfius Insurance, Besix, Gilles Daoust (CEO van Daoust) en Ice-Patrimonial (dat toebehoort aan Jean-Pierre Lutgen, CEO van Ice-Watch).

Bron: Belga.