JCDecaux lanceert SmartCONTENT: een platform voor dynamische content

FacebookTwitterLinkedIn
jcdecaux

JCDecaux kondigt de lancering aan van SmartCONTENT op de Belgische markt. Dat is een Content Management System (CMS) waardoor adverteerders hun creaties voor digitale schermen automatisch kunnen laten variëren naargelang doelgroep, context, aanbod en andere parameters.

Dit platform laat adverteerders dus toe de juiste creatieve boodschap uit te zenden op het juiste moment voor de juiste mensen. Verschillende criteria kunnen ingegeven worden in het systeem om een maximale impact bekomen. Voortaan kan een adverteerder verschillende creaties leveren die automatisch zullen uitgezonden worden in functie van het weer, het moment van de dag, de exacte locatie of op basis van andere gegevens. Dit kunnen data zijn die JCDecaux in haar bezit heeft, data van de adverteerder zelf of publieke data.

Bovendien laat het systeem ook toe een directe link te maken tussen de digitale borden en externe datastromen. Dit gebeurt onder meer bij sociale netwerken, waarvan de inhoud van gebruikers eenvoudig kan hernomen worden in de OOH-campagne.

Na de UK, Frankrijk en de Scandinavische landen implementeert JCDecaux België als één van de eerste Europese markten dit systeem.

De mogelijkheid om een campagne-inhoud dynamisch en gecontextualiseerd te maken, zorgt ervoor dat DOOH nog flexibeler, efficiënt en doeltreffend is. Volgens verschillende studies versterkt hierdoor de impact op sales met gemiddeld 8%.

In België is SmartCONTENT vandaag al toe te passen op het digitale aanbod in de metrostations in Brussel en aan de ingangen van Carrefour-winkels. Binnenkort volgen de borden in de straten van Brussel, in de shopping malls en op de luchthaven van Brussel.