JCDecaux en Clear Channel lanceren de OOH Kings Awards 2016

FacebookTwitterLinkedIn

Clear Channel en JCDecaux gaan opnieuw samenwerken rond de OOH Kings. De doelstellingen? De effectiviteit van OOH onderstrepen, creatieve mogelijkheden in de verf zetten en de vele voordelen van dit veelzijdige medium promoten.

Nieuw dit jaar is dat de initiatiefnemers kunnen rekenen op de belangrijkste spelers in de sector om meer bekendheid te geven aan het project. De OOH Kings worden gesponsord door:

  • de OOH-media Guidooh, MobilAd en Mediafield
  • de OOH-agentschappen Outdoor Services, Posterscope, Kinetic en PTOC
  • de drukkerijen GSI Printing en Hecht

3 categorieën, 3 kings, 9 awards

Alle Belgische actoren uit de sector (creatieve bureaus, media-agentschappen, OOH-agentschappen en adverteerders) worden uitgenodigd hun OOH-campagnes die tussen 1 januari en 31 december 2016 liepen, in te dienen via www.oohkings.be. Zo kunnen ze meedingen naar een Gold, Silver of Bronze kroon in één van de drie volgende categorieën: King of Creativity, King of Planning en King of Efficiency.

Inzendingen voor de categorie King of Creativity zullen worden beoordeeld op basis van criteria zoals originaliteit van het concept en de uitvoering, en dit in drie subcategorieën: traditionele affichage, digitale animatie en out of the box communicatie.

Campagnes in de categorie King of Planning zullen de meerwaarde van OOH in het mediaplan moeten aantonen.

In de categorie King of Efficiency zullen verkoopstijgingen of bereikte ROI-objectieven de criteria uitmaken waarop de ingediende campagnes zullen beoordeeld worden.

Bovenop de eretitel OOH King, die de winnende ploeg gedurende een jaar zal kunnen dragen, zal het team tevens beloond worden met een duo-ticket voor de Cannes Lions in juni 2017.

Jury

De jury bestaat uit zeven leden uit de reclamesector: twee leden van media-agentschappen, twee leden van creatieve bureaus, twee adverteerders en één OOH-agentschap.

  • Thierry Brynaert, CEO, MEC Belgium
  • Tom Van Hoof, General Manager, Initiative
  • Joost Berends, Founding Partner & Creative Director, Mortierbrigade
  • Odin Sallié, Creative Director, DDB Brussels
  • Aline Hoffmann, Head of Advertising, Renault
  • Frank Penne, Marketing Director Hypermarkets, Carrefour Belgium
  • Thomas De Greef, Commercial Director, Kinetic Belgium

Inschrijvingen

Inschrijven voor de King of Creativity kan tot woensdag 21 december middernacht. Voor de King of Planning en de King of Efficiency is de deadline vrijdag 3 maart middernacht.

Na juryberaadslaging zal de King of Creativity bekroond worden tijdens de ceremonie van de Merit Awards op donderdag 26 januari 2017. De kroningen van de King of Planning en de King of Efficiency zullen plaatsvinden tijdens de derde editie van de OOH Summit op donderdag 20 april 2017.

Alle info op www.oohkings.be.