Het voorjaar op Canvas: dans, misdaaddokters, Facebook en Frank VDB

FacebookTwitterLinkedIn

In het voorjaar van 2019 brengt Canvas een aantal vaste waarden op het scherm, is er aandacht voor nieuws en duiding en zijn er enkele nieuwe reeksen.

Blikvangers onder de nieuwkomers zijn “Hanne danst”, “Misdaaddokters”, “Facebook en ik” en “VDB. Ik ben god niet”.

In de zesdelige reeks “Hanne danst” probeert Hanne Decoutere, nieuwsanker bij “Het Journaal” haar meisjesdroom waar te maken en verkent ze de wereld van het ballet.

In de driedelige reportage “Facebook en ik” onderzoekt journalist Tim Verheyden de ontstaansgeschiedenis, de impact en de toekomst van de moeder aller sociale netwerken.

VDB. Ik ben god niet” is geen klassieke sportdocumentaire over wielrenner Frank Vandenbroucke, maar gebruikt veel ongezien beeldmateriaal, unieke archiefbeelden en interviews om een unieke kijk op zijn leven te geven.

Gilles De Coster praat in “Misdaaddokters” met medische specialisten in Vlaanderen die het verhaal achter de zware misdaad reconstrueren.

Netmanager Olivier Goris: “Canvas is een zender die programma’s en verhalen brengt die geen enkele andere Vlaamse tv-zender brengt. Canvas moet compromisloze topkwaliteit brengen. Liefhebbers van onze zender moeten het gevoel hebben telkens nieuwe inzichten te krijgen. De tijd van de mens is zo kostbaar geworden en daarom mag je nooit ontgoocheld zijn als je naar Canvas kijkt, hetzij live of uitgesteld. Terwijl Eén een verbindende tv-zender is voor een breed publiek, is het voor Canvas belangrijker scherpe televisie in een frisse vorm te brengen”.

Bron: Belga.