Hervorming VRT-top: Tom Peeters wordt Directeur Connectie, Karen Donders is de nieuwe Directeur Talent & Organisatie

FacebookTwitterLinkedIn
VRT

Tom Peeters wordt de nieuwe Directeur Connectie bij de VRT. Hij zal leiding geven aan het team dat het aanbod van de publieke omroep op een impactvolle manier tot bij de Vlaamse gebruiker moet brengen. Tom Peeters werkte 25 jaar voor Mediafin waar hij op dit moment Hoofd Innovatie is.

Als de VRT haar missie om er te zijn voor elke Vlaming wil blijven waarmaken, moet ze ook een sterk digitaal aanbod ontwikkelen. Digitale kanalen en merken ontwikkelen, datagedreven werken en de VRT-content cureren en distribueren om zo impactvol mogelijk te zijn, dat is de centrale missie van de Directeur Connectie. Samen met zijn team zal Tom Peeters de VRT-content ook tot bij een nieuw en vooral jong publiek moeten brengen.

Tom Peeters

Tom Peeters

Luc Van den Brande, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Het is duidelijk dat de VRT op een scharniermoment zit, zowel in de connectie met het publiek als in de versterking van de interne organisatie. Om relevant te blijven voor iedere Vlaming schakelen we nu een versnelling hoger in de digitale omslag.”

Frederik Delaplace, CEO: “Het mediagedrag wijzigt zo snel dat, als we niet opletten, we op heel korte termijn irrelevant kunnen worden. We willen in onze digitale strategie even slagkrachtig worden als in het lineaire en dus even krachtige digitale bestemmingen ontwikkelen als onze klassieke tv- en radiokanalen. Tom heeft de gepaste ervaring en visie om VRT daarin te gidsen.”

Tom Peeters, Directeur Connectie: “De coronacrisis heeft van digitaal nog meer het nieuwe normaal gemaakt. Het connecteren van het VRT-aanbod met de juiste doelgroepen op de meest relevante digitale mediaplatformen wordt daarbij cruciaal. Daarbij de digitale producten ontwikkelen die een aangename metgezel zijn voor alle Vlamingen is een boeiende uitdaging.”

Hans Cockx, Directeur Talent & Organisatie, verlaat op eigen vraag binnenkort de VRT. Karen Donders neemt zijn verantwoordelijkheden over vanaf 28 oktober. Het takenpakket omvat onder meer talent- en organisatieontwikkeling, loon- en arbeidsvoorwaarden, welzijn en gebouweninfrastructuur.

Karen Donders

Karen Donders

Karen Donders maakte begin 2021 de overstap van de VUB, waar ze professor was, naar de VRT, waar ze in dienst kwam als Directeur Publieke Opdracht. In deze functie is ze verantwoordelijk voor onder andere de communicatiedienst, de juridische dienst, de studiedienst en beleid & compliance. Deze functie blijft ze ook in de toekomst combineren met haar nieuwe functie.

Frederik Delaplace, CEO: “Ik wil Hans bedanken voor zijn inzet om van de VRT een moderne organisatie te maken waar talent kansen krijgt. Met het interne project ‘Fier op de VRT’ heeft hij werk gemaakt van de cohesie tussen medewerkers en in het geloof in de kracht van interne samenwerking.”

Karen Donders, Directeur Talent, Organisatie & Publieke Opdracht: “Ik wil er samen met alle VRT-medewerkers voor zorgen dat we met onze media een verschil kunnen maken in het leven van de Vlamingen. Ook in een digitale context die veel opportuniteiten biedt, maar ongetwijfeld ook uitdagingen met zich meebrengt en doorgedreven opleiding en talentontwikkeling vergt.”