Hebbes en Zimmo bundelen de krachten tot één immoplatform

FacebookTwitterLinkedIn

Hebbes en Zimmo, de tweede en derde grootste immosite van Vlaanderen, bundelen de krachten en worden vanaf april één sterk merk: Zimmo. Zo brengt Mediahuis, eigenaar van beide websites, zijn online en offline media-activiteiten binnen de vastgoedmarkt samen.

Deze stap creëert meerwaarde voor de surfer die het volledige vastgoedaanbod op één plek gecentraliseerd kan bekijken. Ook voor iedereen die woningen verhuurt of verkoopt, biedt dit een groot voordeel: zij kunnen nu rekenen op een substantieel groter en breder bereik.

Paul Verwilt, COO Mediahuis: “De immo classifieds-markt is vandaag volop in beweging. Vanuit Mediahuis gaan we voluit voor een leidende positie. Vandaar onze beslissing om de kracht van beide merken te combineren en te investeren in één sterk aanbod dat ons moet toelaten om de komende jaren verdere groei te realiseren”.

Hebbes verdwijnt

De beslissing om beide merken samen te brengen heeft als gevolg dat Hebbes.be verdwijnt. Yves Vanderveken, voorheen manager bij Hebbes en nu Business Director bij Zimmo: “De beslissing om Hebbes als merk stop te zetten was niet makkelijk. Het uitgangspunt was dat de link tussen het immo-gebeuren en Zimmo meer vanzelfsprekend is, wat trouwens ook uit onderzoek bleek. Bovendien is Zimmo al een gekend merk in het Franstalig landsgedeelte”.

De verhuis naar Zimmo

De zoekertjes van vastgoedmakelaars, projectontwikkelaars, notarissen en particulieren die Hebbes.be vandaag de dag biedt, verhuizen eveneens naar Zimmo.be. Ook de immopagina’s in de vier nieuwsmerken van Mediahuis (Het Nieuwsblad, De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg) zullen een rebranding naar de Zimmo look & feel krijgen. De komende maanden zal een mediacampagne de verhuis ondersteunen op radio en tv, in kranten en online.

De teams van Hebbes en Zimmo hebben ondertussen hun krachten al gebundeld en bereiden de verhuis samen voor in de Leuvense vestiging. In totaal zijn vandaag 61 mensen werkzaam in het huidige Zimmo-team.