[Magazine Media] Een hechte community – de club van “Motoren en Toerisme”

FacebookTwitterLinkedIn

Achter dit magazine zit de kracht van een hele community. Hoe belangrijk is deze community?

We hebben een hele direct lijn met ons publiek, dus in onze missie is onze community heel belangrijk. Bij de meeste magazines heb je abonnees, maar bij ons is dat meer een club. Mensen zeggen echt ‘ik zit in de club van Motoren en Toerisme’, het is iets dat sterk leeft. Dat komt omdat we ook een heel sterke band hebben met hen.

Wanneer we bijvoorbeeld routes uitstippelen, nemen we telkens foto’s die we in het blad publiceren. Als motorrijders die route dan rijden, dan herkennen ze dat omdat ze weten dat wij daar ook zijn geweest. Maar omgekeerd werkt dat ook. Wij krijgen regelmatig reisreportages toegestuurd samen met enkele foto’s. Het lukt niet altijd, maar af en toe proberen we daar wel iets mee te doen.

Motoren en Toerisme treedt ook op als facilitator tussen de community en merken.

Dat klopt, voor veel merken zijn wij het belangrijkste medium om hun doelpubliek te bereiken. Zo stellen we nieuwe modellen voor en schrijven we artikels waarin we bepaalde zaken vergelijken. We proberen de band tussen merken en onze community zo nauw mogelijk te maken, maar natuurlijk kunnen we niet met maar 1 reisorganisatie en met 1 merk samenwerken. De rol van facilitator is al bij al niet zo eenvoudig. Daarom proberen we meerdere merken hun plek te geven. Zo organiseren we elk jaar een circuitdag waar merken hun nieuwste motorfiets te beschikking stellen voor testritjes. Helaas viel dit event vorig jaar in het water.

Lees het volledige artikel op de website van Magazine Media.