DPG Media en Rossel ronden overname RTL Belgium af

FacebookTwitterLinkedIn

DPG Media en Groupe Rossel kondigen aan dat de overname van RTL Belgium is afgerond. Voortaan kunnen de 3 entiteiten samen bouwen aan een ambitieuze toekomst waarin het nastreven van de digitale transformatie van RTL Belgium centraal staat.

In juni 2021 maakten DPG Media en Groupe Rossel hun voornemen bekend om RTL Belgium over te nemen. Deze overname is nu werkelijkheid geworden: DPG Media en Rossel zijn nu elk voor 50% aandeelhouder van RTL Belgium, waartoe de televisiezenders RTL-TVI, Club RTL en Plug RTL, de radiostations Bel RTL en Radio Contact, de streamingdienst RTLplay, het informatieplatform RTL Info en de reclameregie IP behoren.

Kris Vervaet, CEO DPG Media België: “We kijken ernaar uit om onze passie en expertise ten dienste te stellen van RTL Belgium. DPG Media heeft fors geïnvesteerd in digitale transformatie. Het is deze kennis en tools die we nu ter beschikking kunnen stellen aan RTL Belgium. Het belang van een crossmediaal aanbod voor consumenten én adverteerders groeit zowel in het noorden als in het zuiden van het land. Het is in deze context dat we onze krachten kunnen bundelen om het aanbod en de merken van RTL Belgium te consolideren en te ontwikkelen.”