Digitale activiteiten zorgen voor hogere nettowinst bij Mediahuis

FacebookTwitterLinkedIn
Mediahuis

Mediahuis heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van 398,5 miljoen euro, nagenoeg een stabilisering (+0,1 procent) in vergelijking met 2015. De nettowinst werd wel grondig opgekrikt (+10,7 procent). Vooral de digitale activiteiten deden het goed.

Mediahuis is de uitgever van onder andere De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en het Nederlandse NRC. Alle nieuwsmerken van de groep verkochten vorig jaar samen gemiddeld 754.652 exemplaren per dag. Dat zijn er minder dan vorig jaar, toen het er nog meer dan 760.000 waren.

De Belgische Mediahuis-titels verloren samen 3,7 procent. Maar de onderneming benadrukt dat de digitale verkoop het met een toename van 10 procent wel erg goed deed. “We zijn tevreden met deze evolutie”, zegt CEO Gert Ysebaert. “Onze groei komt duidelijk uit de digitale verkoop van onze merken.”

Op het vlak van advertenties steeg de omzet lichtjes met 1,1 procent. Ook dat is in hoofdzaak te danken aan de digitale activiteiten, waar de advertentie-inkomsten met 14,5 procent toenamen.

Mediahuis wil in 2017 zijn activiteiten vooral in Nederland verder uitbreiden. Het bedrijf kreeg er van de mededingsautoriteiten al de goedkeuring voor de overname van Media Groep Limburg, de uitgever van De Limburger. Bovendien is de groep ook van plan om, samen met grootaandeelhouder VP Exploitatie, de Telegraaf Media Groep (TMG) over te nemen. Het is daarvoor wel nog in een strijd verwikkeld met Talpa, het bedrijf van de Nederlandse televisiemagnaat John de Mol.

Bron: Belga.