Digimeter imec: Corona zorgde voor digitale versnelling, maar nog niet iedereen is mee

FacebookTwitterLinkedIn

Het afgelopen coronajaar heeft voor een digitale versnelling gezorgd, maar nog niet elke Vlaming heeft de vaardigheden om met de technologie van morgen te werken. Dat blijkt uit de gegevens van de jaarlijkse Digimeter van onderzoekscentrum imec.

Bijna alle Vlamingen kunnen digitaal connecteren via allerhande toestellen. Maar dat is geen garantie dat ze ook digitaal kunnen functioneren“, zegt professor nieuwe communicatietechnologieën Lieven De Marez (imec/UGent).

Uit de resultaten blijkt dat de overgrote meerderheid van de Vlamingen toegang heeft tot digitale toestellen en over een stabiele internetconnectie beschikt. Bijna 40 procent van de Vlamingen staat dankzij corona positiever tegenover technologie, blijkt voorts uit de Digimeter.

In verband met vertrouwen in de technologie, wijst De Marez erop dat de Vlaamse regering werk maakt van een eigen datanutsbedrijf, en daar ook veel geld voor vrijmaakt. Dat bedrijf moet zorgen dat data van bedrijven en inwoners worden samengebracht, zodat die op een veilige, privacyvriendelijke en toegankelijke manier kunnen worden uitgewisseld.

Vlaanderen is de eerste regio in Europa die zich hier zo openlijk positief over uitspreekt. Het is een zeer moedige beslissing, die het vertrouwen tegenover verdere digitalisering bij mensen kan versterken.

Bron: Belga.

Lees er meer over en ontdek het rapport in onze Insight.