DAB+ officieel gelanceerd in Wallonië en Brussel

FacebookTwitterLinkedIn

Mediaminister Jean-Claude Marcourt nodigde de Franstalige radiosector op 15 november uit om DAB+ officieel te lanceren. Deze digitale manier van radioluisteren moet op termijn FM als internationale standaard vervangen.

Jean-Claude Marcourt: “DAB+ laat toe om meer radiozenders en een betere geluidskwaliteit te kunnen aanbieden. Het gaat ook om technologische en economische ontwikkelingen voor onze regio. Op deze manier sluiten we ons nu aan bij de Europese koplopers wat betreft digitale radio. Bovendien zijn er voor de RTBF-radio’s en netwerkradio’s middelen beschikbaar gesteld om de infrastructuur nodig voor DAB+ te financieren. Er is ook budget gereserveerd om onafhankelijke radio’s te ondersteunen bij hun digitale transformatie”.

Wanneer u dus over een DAB+ radiotoestel beschikt (30% van de nieuwe auto’s is hiermee standaard uitgerust), is het mogelijk om nu Antipode, Bel RTL, Classic 21, DH Radio, FUN Radio, La Première, Nostalgie, Maximum FM, Must FM, NRJ, Pure, Radio Contact, Sud Radio, Tarmac en Vivacité via DAB+ te beluisteren. Nieuwe Franstalige zenders zouden binnenkort beschikbaar moeten zijn.