Lynn Wesenbeek maakt comeback op televisie bij Kanaal Z

FacebookTwitterLinkedIn

Kanaal Z herlanceert het wekelijks interviewprogramma Z-Talk met 3 nieuwe gezichten, onder wie gewezen VTM-nieuwsanker Lynn Wesenbeek. Het programma krijgt zowel visueel als inhoudelijk een grondige opfrisbeurt en zal uitgezonden worden in de weekendlus van zaterdagochtend tot maandagavond.

In Z-Talk hebben de presentatoren telkens een half uur voor een doortastend en diepgravend interview, wat het programma uniek maakt op de Vlaamse televisie. De onderwerpen zullen variëren van politiek en economie over sociaal-maatschappelijke thema’s tot cultuur en wetenschap.

Met 3 nieuwe gezichten wil Kanaal Z het programma een nieuw elan geven. Hoofdredacteur Kris Vera legt uit: “We zetten een ploeg in van vier sterke interviewers, die elkaar wekelijks afwisselen. Ze zullen elk hun eigen accenten leggen in de keuze van thema’s en gasten. Dat geeft Z-Talk een nieuwe dynamiek.”

Gui Polspoel is een oude bekende want hij nam eerder al de politieke interviews voor zijn rekening in Z-Talk. “Hij is onze vaste waarde, een doorgewinterde journalist die de Wetstraat al langer kent dan de meeste gasten die hij op bezoek krijgt”, aldus Vera. Polspoel krijgt versterking van nieuwsankers An Hofman en Stijn Wuyts, die hun reportagewerk voor Z-Nieuws zullen afwisselen met presenteren. Als laatste komt ook Lynn Wesenbeek het team versterken.

Wesenbeek maakt zo haar comeback als journaliste op televisie, 6 jaar na haar vertrek als anker bij VTM Nieuws. Ze kijkt alvast uit naar haar nieuwe uitdaging: “Toen ik zes jaar geleden abrupt afscheid moest nemen als nieuwsanker bij VTM was dat wel even slikken. Mijn terugkeer naar een nieuwsstudio doet deugd.”

De ondernemerswereld is voor Wesenbeek geen onbekend terrein. Ze startte haar carrière bij Bank of America en sinds haar vertrek bij VTM in 2012 werkte ze onder meer als zelfstandig moderator voor bedrijfsevenementen. De ervaring die ze daar heeft verworven, gaat haar nu van pas komen: “Debatten leiden, mensen interviewen, het ligt in het verlengde van wat ik jaren heb gedaan. Ik denk dat juist daar mijn kracht ligt, in het verbinden van de soms complexe bedrijfswereld naar een helder en toegankelijk verhaal. Facts and figures zijn nodig, maar de inhoud gaat pas écht aanspreken als het zich niet boven de hoofden van de mensen afspeelt”, aldus Wesenbeek.

Ook Vera is opgetogen met de komst van het voormalig VTM-icoon: “Ze past helemaal in het profiel van Z-Talk. We hebben haar jaren terug leren kennen op de VTM Nieuwsredactie, waar ze imponeerde met haar directe en scherpe studio-interviews. Nu krijgen we eindelijk de kans om samen te werken. Een sterke persoonlijkheid met een brede blik op de actualiteit en een positief-kritische instelling.”