Coronavirus bezorgt ‘Het Journaal’ beste kijkcijfers ooit, ook nieuwsuitzendingen VTM scoren hoog

FacebookTwitterLinkedIn

Grote gebeurtenissen of crisissituaties zorgen vaak voor hogere kijkcijfers op televisie. Dat is met de crisis rond het coronavirus niet anders. Natuurlijk speelt ook het effect van de maatregelen die impact hebben op het sociale leven van de Vlamingen, zoals de sluiting van horecazaken en de annulaties van tal van socio-culturele evenementen, een belangrijke rol.

Zondagavond 15 maart om 19 uur keken er volgens de VRT 1,57 miljoen mensen naar ‘Het Journaal’ op Eén. Dat zijn er ruim 600.000 meer dan de zondag voordien en volgens de VRT gaat het om het hoogste aantal kijkers sinds de start van de nieuwe meetmethode in 1997. “Het 19 uur-journaal van zondagavond was het meest bekeken ooit”, zegt netmanager Olivier Goris. “De nood aan heldere en correcte informatie is bijzonder groot”, vult Inge Vrancken, hoofdredacteur van ‘Het Journaal’, aan.

Nieuwsuitzendingen VTM scoren ook erg hoog

Tegelijkertijd keken er zondagavond 776.000 kijkers naar VTM Nieuws, tegenover 700.000 de zondag voordien, goed voor een marktaandeel van 31,6 procent. Het VTM Nieuws van zaterdagavond kwam zelfs uit op 825.000 kijkers en een marktaandeel van 36,6 procent. Ook de nieuwsupdates scoren hoog. Zo werd de update van zondagavond laat gevolgd door bijna een half miljoen mensen (472.000), goed voor een marktaandeel van 37,7 procent.

Zondagavond 15 maart tussen 19 uur en 22.30 uur zaten er, verspreid over alle zenders, 2,8 miljoen Vlamingen voor de buis. Dat is volgens DPG Media het hoogste aantal kijkers sinds 30 december 2005. Op maandagavond 16 maart zorgden de kijkcijfers van de nieuwsuitzendingen van VTM en VRT samen ook voor een record.

Voor meer informatie over het effect van het coronavirus op de televisiezenders RTBF en RTL Info , verwijzen u graag door naar ons Franstalig artikel.