CIM RAM: analyse Medialaan

FacebookTwitterLinkedIn
medialaan persgroep 2

Qmusic marktleider op 18- tot 54-jarigen en een record in marktaandeel voor Joe

Het CIM heeft de nieuwe luistercijfers voor de Vlaamse radiomarkt bekendgemaakt. Deze resultaten zijn van toepassing op de periode van 1 maart tot en met 30 juni 2018.

Qmusic wordt marktleider bij 18- tot 54-jarigen, met een groei in marktaandeel van 18,1% naar 18,9% tegenover vorige golf. Bij de 18- tot 44-jarigen is Qmusic eveneens de grootste met een stijging in marktkaandeel van 20,6% naar 21,1%. In de wagen wordt de radiozender de nummer één in Vlaanderen. Bij het algemene publiek (12+) verstevigt Qmusic zijn positie als tweede grootste radiostation. Joe haalt op zijn beurt zijn hoogste cijfer ooit bij het grote publiek (12+) en groeit van 8,9% naar 9,3% marktaandeel.

Steve Van den Audenaerde, Manager Business Development Radio: “Het marktaandeel van onze radio’s op 18-54 stijgt. Met meerdere leiderschapsposities voor Qmusic en een record in marktaandeel voor Joe, bereiken de radiozenders samen wekelijks één op twee Vlamingen. Dat is een uitstekende uitgangspositie voor de dynamiek en de ambitie die de zenders voor het najaar hebben”.