Caroline Lallemand (Le Vif/L’Express) wint de Citi Journalistic Excellence Award 2022

FacebookTwitterLinkedIn

De financiële instelling Citi beloonde gisteren een Belgische journaliste met de Journalistic Excellence Award. De prijs, die werd gecreëerd als erkenning voor verdienstelijke financiële en economische verslaggeving, gaat dit jaar naar Caroline Lallemand van Le Vif/L’Express. Zij haalde de erkenning voor België binnen met haar artikel “Les canettes consignées, le combat des ‘pigeons ramasseurs’ contre Fost Plus”.

Een onafhankelijke jury, voorgezeten door Minister van Staat Herman De Croo en verder bestaande uit Prof. Dr. Rudy Aernoudt, Serge Fautré, Audrey Hanard, Anne Lerclercq en Baudouin Velge, verkoos de laureaten en de uiteindelijke winnaar van de Belgische Citi Journalistic Excellence Award.

Bij de evaluatie van de ingezonden artikelen hanteerde de jury criteria zoals originaliteit van het onderwerp, de schrijfstijl, het introduceren van nieuwe ideeën, de relevantie van de analyse en het maatschappelijke belang van het onderwerp, het gebruik van research en interviews en de conclusies van het artikel.

De Citi Journalistic Excellence Award werd meer dan 30 jaar geleden door Citi gelanceerd. De prijs wordt sinds 1997 ook in België toegekend. De Belgische winnaar neemt het nu op tegen de Luxemburgse en Nederlandse winnaar.