Bernard Marchant wordt gedelegeerd bestuurder bij Mediafin

FacebookTwitterLinkedIn
mediafin

Bernard Marchant, de baas van de Franstalige krant Le Soir, wordt gedelegeerd bestuurder bij Mediafin, de uitgever van De Tijd en L’Echo.

Deze aanstelling is een logisch gevolg van de verandering in het aandeelhouderschap bij Mediafin. Roularta, uitgever van onder meer Knack, verkocht in oktober 2017 zijn belang in Medialaan aan De Persgroep en nam tegelijk diens belang (50 procent) in Mediafin over. De overige 50 procent waren in handen van Rossel, uitgever van Le Soir (zie ook onze artikels van 2 oktober 2017 en 7 maart 2018).

“Dit is een logisch gevolg van de aandeelhouderswissel. Het is een puur technische ingreep en heeft geen operationele gevolgen”, zegt operationeel directeur Frederik Delaplace.

Door de verkoop van het belang van 50 procent van De Persgroep aan Roularta, verdwijnen Christian Van Thillo en Christophe Convent, respectievelijk CEO en secretaris-generaal van De Persgroep, uit de raad van bestuur. In hun plaats komen Rik De Nolf en Xavier Bouckaert, respectievelijk voorzitter en CEO van Roularta.

Van Thillo was voor de aandeelhouderswissel gedelegeerd bestuurder bij Mediafin. Die functie is bij Mediafin niet gelijk aan die van operationeel directeur. Die positie is nog altijd in handen van Frederik Delaplace. De nieuwe gedelegeerd bestuurder wordt dus Bernard Marchant, CEO van Rossel.