Analyse resultaten CIM Pers volgens Trustmedia / Mediafin

FacebookTwitterLinkedIn

De nieuwe CIM-lezerscijfers geven aan dat De Tijd het afgelopen jaar sterke groeicijfers in het Belgische krantenlandschap heeft neergezet. Met een bereiksgroei van 4% zet De Tijd een positief resultaat neer in een krantenmarkt die globaal licht dalend is. De CIM rapporteert voor het eerst ook het extra bereik dat een titel realiseert met zijn digitale krantenversie. Ook hier noteert De Tijd een sterke score met 13% extra bereik. Over alle platformen heen (papieren krant + digitale krant + websites) haalt De Tijd een bereik van 173.100 lezers, een index van 169% versus het papieren bereik.

 

Ook met L`Echo scoort Mediafin goed. Deze titel volgt in zijn papieren versie weliswaar de dalende trend van de globale Franstalige krantenmarkt, maar voegt met zijn digitale versie 8% toe aan het papieren bereik. Op vlak van ¬Ďmerkbereik` zet L`Echo met een score van 144% versus papieren bereik de beste score neer onder de Franstalige titels.

 

De magazines van Mediafin laten eveneens opmerkelijke cijfers optekenen: Sabato ziet zijn globale lezersbereik groeien met meer dan 10%. En Netto/Mon Argent blinkt uit met een score van 176% voor ¬Ďmerkbereik`. Dit bevestigt de aantrekkingskracht van de websites netto.be en monargent.be bij een breder publiek.