Laden Evenementen

UBA Master Class: Towards zero greenwashing

14:00 - 15:30
FacebookTwitterLinkedIn

Er is alsmaar meer vraag naar producten die zo weinig mogelijk of juist een positieve impact hebben op het milieu. En dus stijgt ook het aanbod van producten die beweren dat ze duurzaam zijn. Maar zijn ze dat ook, of komen hun claims in de gevarenzone van greenwashing?

Marketeers spelen een immens belangrijke rol in de moeizame transitie naar een duurzamere economie. Niet alleen moeten ze ervoor zorgen dat hun producten voldoen aan de strenge eisen van de samenleving, ze moeten ook consumenten helpen om bewuster te winkelen. Alleen hebben die consumenten weinig vertrouwen in de communicatie over duurzaamheid. Transparantie is daarbij cruciaal.

Deze opleiding helpt marketeers om helder en transparant te communiceren over duurzaamheid. Aan de hand van praktijkcases krijg jij een heldere kijk op de 6 principes die greenwashing voorkomen.

Deze opleiding wordt online via Zoom gegeven. Schrijf u in om deel te nemen, u ontvangt verdere instructies per mail.

Na het volgen van deze opleiding

Na het volgen van deze opleiding, bent u in staat helder en transparent milieuclaims te maken zodat u greenwashing kan vermijden.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die verantwoordelijk is voor het definiƫren en uitvoeren van communicatie en gebruik maakt van milieuclaims.