Laden Evenementen

UBA Book It: Homo Digitalis

13:30 - 14:30
FacebookTwitterLinkedIn

Tijdens een online meeting nemen we u mee naar de essentie van relevante nieuwe boeken over marketing en communicatie. Voor iedereen die op de hoogte wil blijven maakt UBA een selectie van relevante boeken. Vervolgens nodigen we de auteur uit om de krachtlijnen van het boek toe te lichten in een videomeeting. Zo bent u meteen mee met de boeken die ertoe doen.

Homo Digitalis: Hoe digitalisering ons meer mens maakt (Thierry Geerts)

De veranderingen die we beleven met de digitalisering zijn bijzonder groot, zowel op technisch, menselijk en maatschappelijk vlak. Die digitalisering maakt ons niet minder maar meer mens, waardoor de mens zélf geëvolueerd is naar wat je een nieuwe mensensoort zou kunnen noemen: de homo digitalis.

De Homo Sapiens was bang voor een mammoet, nadien van een trein of elektriciteit. Vandaag zijn we bang van de digitalisering, AI of berichten op sociale media.

Maar technologie op zich is neutraal, die hoeven we niet te vrezen. Wat we moeten doen, is wat we ook in het verleden gedaan hebben met technologie: angsten overwinnen en innovatie omarmen. Zelf aan het stuur van de technologie gaan zitten, ons informeren, erover leren en ermee experimenteren. De homo sapiens is niet meer, leve de homo digitalis.