Whyte Corporate Affairs opent kapitaal voor nieuwe aandeelhouders om verder te groeien

FacebookTwitterLinkedIn

Om de groei van Whyte Corporate Affairs te bestendigen, besloten de stichters van het communicatieadviesbureau om het kapitaal te openen voor nieuwe aandeelhouders. Het agentschap is trots om aan te kondigen dat de Belgische private equity speler Finco een aandeel van 49% neemt. Tegelijkertijd stapt ook Philip Naert, sinds 2014 een gewaardeerd teamlid die mee de divisie Public Affairs uitbouwde, als eerste van de nieuwe generatie in het kapitaal.

Whyte Corporate Affairs kende de voorbije 15 jaar een permanent groeiverhaal. Wat begon met vier stichtende vennoten (Sandrine Agie, Joris Bulteel, Eveline De Ridder en Emmanuel Goedseels) groeide uit tot een team van ruim 40 consultants, twee kantoren (Brussel en Antwerpen) en een omzet van 6,6 miljoen euro. Ondertusssen dragen ook StudioTokyo (visuele storytelling) en Twyst (brand PR & influencer relaties) bij aan het succesverhaal.

Joris Bulteel & Eveline De Ridder: “Wij hebben op relatief korte tijd, vanuit het niets, een sterk merk in de markt gezet dat we graag groter willen maken. Whyte Corporate Affairs heeft altijd de ambitie gehad om frontrunner te zijn. In plaats van ons wagonnetje aan een reeds rijdende internationale locomotief te hangen, willen wij als onafhankelijk bureau zelf de locomotief zijn. Daarom kozen wij voluit voor een private equity partner. Van bij de eerste ontmoeting voelden wij dat Finco op dezelfde golflengte zat en ons groeiverhaal wilde ondersteunen, met veel respect voor de eigenheid van onze organisatie en bedrijfscultuur.”

Kristof Verluyten, Managing Partner Finco: “Wij geloven heel sterk in de markt die Whyte Corporate Affairs aanboort en het verdere groeipotentieel dat er ligt. Het agentschap heeft een ijzersterke reputatie en een schitterend team. Dat de vier stichters opnieuw investeren en er tegelijkertijd een nieuwe generatie klaarstaat, geeft ons vertrouwen over de lange-termijntoekomst van het bedrijf en de sector.”

Emmanuel Goedseels - Sandrine Agie - Philip Naert - Eveline De Ridder - Joris Bulteel

Emmanuel Goedseels – Sandrine Agie – Philip Naert – Eveline De Ridder – Joris Bulteel