VRT vernieuwt: VRT NU heet VRT MAX en VRT NWS wordt toegankelijker

FacebookTwitterLinkedIn

VRT NU heet straks VRT MAX: een platform waar je zowel video, digitale content als audio terugvindt en ook VRT NWS is vernieuwd.

VRT MAX wordt een bestemming voor alle video- en audiocontent van VRT en brengt daarnaast ook eigen content specifiek gericht op een jonger publiek. Zo is er Zonder ouders op vakantie, FIRE: Vroeg op pensioen, het nieuwe seizoen van faqda (met Flo Windey) en de fictiereeks Knokke off (met Pommelien Thijs).

Ook VRT NWS zit in een nieuw jasje. De gebruikers van VRT NWS, waaronder veel jongeren, kunnen dit najaar rekenen op een toegankelijkere app waarmee het makkelijker wordt om VRT nieuws- en duidingsprogramma’s multimediaal te consumeren. Live, uitgesteld of fragmenten on demand.

Nws.nws.nws, het tienernieuwskanaal op Instagram, krijgt een nieuwe look op 1 september. Ook de vormgeving van Het journaal en Laat wordt opgefrist. VRT, VRT NWS en VRT MAX vormen voortaan visueel één familie.

Frederik Delaplace, CEO van de VRT, vertelt: “Als publieke omroep wil VRT het onderscheidende karakter van onze media nog sterker maken. Ons digitale platform krijgt dan ook een mooiere naam, die duidelijker aangeeft dat daar alle typische VRT-media terug te vinden zijn. NU is verleden tijd, voortaan heet onze hotspot VRT MAX: het enige platform in Vlaanderen dat audio, video én digitale content van de hoogste kwaliteit bundelt op maat van de gebruiker.