VRT lanceert tv-app voor VRT NU

FacebookTwitterLinkedIn

Binnenkort is VRT NU, het online videoplatform van de VRT, beschikbaar op de meest voorkomende televisietoestellen en nieuwste tv-boxen in de Vlaamse huiskamers. 

Momenteel bestaat VRT NU als online platform en kan iedereen de VRT NU-app gebruiken via smartphone of tablet. Via Chromecast of AirPlay was het al mogelijk om met de app naar tv te kijken. Maar deze komt nu ook officieel naar Smart TV’s en op de nieuwste tv-boxen van de telecomoperatoren.

Onze gebruikers vragen al lang naar de mogelijkheid om VRT NU op het groot scherm te brengen. We zijn dan ook enthousiast dat we die service nu heel laagdrempelig kunnen aanbieden. In het bijzonder omdat we dit samen met de lokale spelers doen. Met de tv-app voor VRT NU kunnen we de vertrouwde kijkervaring van VRT doortrekken op nieuwe kanalen“, vertelt Frederik Delaplace, CEO van de VRT.

De lancering van de tv-app voor VRT NU gebeurt in fases. Eerst zijn de Android-toestellen en de nieuwste tv-boxen van de telecomoperatoren (Telenet en Proximus) aan de beurt. Later volgt de ontwikkeling voor Orange, Apple TV en Samsung TV.