Voetbalbond lanceert nieuwe RBFA-app

FacebookTwitterLinkedIn

De Koninklijke Belgische Voetbalbond, Voetbal Vlaanderen en ACFF lanceren de nieuwe RBFA-app. De applicatie moet uitgroeien tot het digitale voetbalportaal voor elke liefhebber van het Belgische voetbal. In eerste instantie is het niet mogelijk om te adverteren.

Via de app zitten de fans van onze nationale elftallen op de eerste rij bij alle persconferenties en krijgen ze exclusieve beelden van achter de schermen en extra interviews met spelers, speelsters en stafleden. Via de app zullen fans ook tickets kunnen kopen voor de wedstrijden van de Rode Duivels, de Red Flames en andere nationale teams. Die tickets kunnen ze digitaal bewaren in de applicatie. Tickets uitprinten hoeft dus niet langer. De KBVB wil via de app binnenkort de fans nog meer betrekken bij de wedstrijden van de nationale ploegen via polls, quizzes en pronostieken.

Op vrijdag 19 maart zal elke voetballiefhebber in ons land via de RBFA-app voor het eerst live de selectie voor het drieluik van de Rode Duivels tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland meekrijgen van bondscoach Roberto Martinez. Voetbalminnend België mag zich daar meteen ook aan een belangrijke primeur verwachten.

Manu Leroy, Marketing & Communications Director: “In december 2020 hebben we eerder al de BBF-app in een nieuw kleedje gestoken, maar vandaag nemen we de volgende stap met de lancering van de RBFA-app. Via de app zullen onze trouwe fans op de voet het reilen en zeilen kunnen volgen van onze nationale ploegen: nieuws, exclusieve videocontent en livestreaming van persconferenties en wedstrijden van onze nationale jeugdploegen. Het is een enorme digitale stap vooruit, ook al is dit nog maar het begin. In de komende maanden zullen we blijven innoveren en nog meer features toevoegen.”

De lancering van de nieuwe app betekent dat de oude BBF-app (met zo’n 450.000 gebruikers) opgaat in de nieuwe RBFA-app. Je vindt er dus nog altijd alle informatie over het amateur- en jeugdvoetbal. De applicatie beschikt bovendien ook over twee aparte fanzones voor alle nieuwsupdates en de eigen videocontent van de twee regionale federaties Voetbal Vlaanderen en ACFF.

Manu Leroy: “Alle functionaliteiten die de BBF-app had, zijn geïntegreerd in de RBFA-app. Eigenlijk zorgen we ervoor dat iedereen via één en hetzelfde kanaal alles kan volgen. Of het nu gaat over onze nationale elftallen of over je favoriete amateur- of jeugdclub en zelfs favoriete individuele spelers.”