Villo! lanceert 1.800 elektrische fietsen in Brussel

FacebookTwitterLinkedIn

De installatie van 1.800 eVillo! verspreid over de 360 Villo! stations in de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is door JCDecaux bevestigd. Het volledige fietsenpark van Villo! bestaat uit zo’n 5.000 deelfietsen.

De nieuwe eVillo! hybride deelfietsen transformeren in een elektrisch aangedreven fiets zodra de persoonlijke draagbare batterij is ingeplugd. De meest opvallende innovatie van deze eVillo! is de draagbare batterij. Hierdoor kunnen de fietsen zowel mechanisch als elektrisch aangedreven worden, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor de heuvelachtige topografie van het Brusselse Gewest.

Elke Van den Brandt, Minister van Mobiliteit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: “We willen de Brusselaars zoveel mogelijk alternatieven bieden en innovatie is daarvoor de ideale manier. We investeren in veilige fietsinfrastructuur en het elektrische aanbod van Villo! verhoogt het gebruiksgemak van de deelfietsen. Dit kan een ‘gamechanger’ worden voor een vlotter, veiliger en minder vervuilend verkeer in Brussel.”

De gebruikers kunnen zich abonneren op de eVillo! variant voor 4,15€ per maand als complementaire optie op het klassieke abonnement. De abonnee ontvangt dan zijn persoonlijke draagbare en herlaadbare batterij die hij vooraan kan vastklikken op de nieuwe fietsen. Deze compacte batterij laadt op in 2 uren via een USB-C poort en biedt een autonomie van 8 à 10 kilometer.

Op 29 november opent ook de eVillo! pop-up store in de Joseph Stevensstraat in het hart van Brussel, vlakbij de Grote Zavel. In de pop-up store kunnen gebruikers terecht met hun vragen en om hun persoonlijke batterij af te halen.