VIER en VIJF verwelkomen complementaire film- en seriezender ZES

FacebookTwitterLinkedIn

SBS lanceert in oktober de nieuwe film- en seriezender ZES. Met de meest populaire Amerikaanse series, sitcoms en films voor het hele gezin wordt ZES complementair aan de steeds meer Vlaamse invulling van VIER en VIJF.

 

Peter Quaghebeur, CEO SBS Belgium: “Voor de kijker verschuiven populaire Amerikaanse series op VIER en VIJF steeds meer naar de laatavond en ook elke weekdag een vaste filmafspraak is uitgesloten. De geboorte van ZES is dan ook een logisch gevolg. ZES gaat elke dag voluit voor de popcorn en laat de Vlaamse gezinnen vanaf dit najaar cocoonen met de grootste Hollywoodsterren in blockbusters zoals Lethal Weapon, Harry Potter of Police Academy”.

 

Met een helder en herkenbaar zendschema wil ZES binnen de SBS-familie vooral niet de grootste zender, maar bovenal de meest complementaire film- en seriezender zijn.

 

Peter Quaghebeur: “ZES zal de Vlaming nostalgische filmemoties brengen met Hollywoodsterren die iedereen graag terug wil zien, terwijl VIJF de hedendaagse vrouwelijke Vlaamse kaart trekt en VIER dit najaar volwassen wordt met onder meer de nieuwe Vlaamse fictiereeks Callboys. Overigens wordt het zendschema van VIER de komende zomermaanden Vlaamser dan ooit met onder andere Mijn Lief is Vrijgezel, Zeg eens euh!, De Lekkerste Straat en vakantie-afleveringen van Komen Eten”.

 

Binnen de SBS-familie komt er dus ook voor adverteerders een commerciële mogelijkheid bij.

 

Peter Quaghebeur: “Het lineaire televisiekijken is de afgelopen jaren samen met het einde van de 30 seconden-reclamespot al honderden keren dood verklaard. Uit de evolutie van het kijkgedrag blijkt dat de Vlaamse televisiekijker op dé gezinsmomenten van de dag achterover wil blijven leunen om met een herkenbare zender vaste en betrouwbare afspraken te maken. Geen twintig keer drukken op de afstandsbediening, maar met één toets terechtkomen bij een consequente film- en seriezender zoals ZES”.

 

Midden september stelt ZES het zendschema voor.