Uitstekende kijkcijfers voor regionale zenders van De Buren

FacebookTwitterLinkedIn

De regionale televisiezenders van De Buren kenden in het 2e kwartaal een sterke groei in hun gemiddeld dagbereik. Zowel ROB-tv, TVL, TV Oost als ATV zagen hun kijkcijfers sterk stijgen ten opzichte van 2018 en dit voor het vierde jaar op rij. “Het succes van de zenders is het resultaat van een goede redactionele werking en van gesmaakte formats die op antenne liepen.”

ROB-tv

ROB-tv kende in het 2de kwartaal een sterke groei in zijn gemiddeld dagbereik. Tijdens de maanden april, mei en juni stemden gemiddeld 80.499 kijkers uit Vlaams-Brabant dagelijks af op ROB-tv. In vergelijking met dezelfde periode 2018 is dit een stijging maar liefst 9 %. ROB-tv pakt vanaf september tevens uit met nieuwe programma’s die zoals “Blind Date Bizz”, “Met Stijl” en “Wonen”.

TVL

Ook TVL kende in het 2 de kwartaal van 2019 een sterke groei. Er stemden dagelijks ongeveer 170.000 kijkers af op de regionale televisiezender, een stijging met 6% tegenover 2018.  Het succes dankt de zender aan het resultaat van vaste waarden zoals Het Nieuws en het Sportcafé. Uitschieters waren o.a. het verkiezingsdebat en de kampioenenviering van KRC Genk. Vanaf september zendt TVL ook enkele nieuwe programma’s uit: Blind Date Bizz, Relax, Met Stijl, Wonen, Thuis, een nieuw format rond
gezondheid en Koken.

TV Oost

Tijdens de maanden april, mei en juni keken gemiddeld 116.000 Oost-Vlamingen dagelijks naar TV Oost, een stijging met 8% ten opzichte van vorig jaar. De live uitzending van The Special Olympics en de live verkiezingsshow waren enkele programma’s die erboven uitstaken. Met Blind Date Bizz, een make-over van het lifestyleprogramma Relax en met schermgezichten Sandrine Van Handenhoven en Katja Retsin, wil de zender vooruitgang blijven boeken.

ATV

Ook de Antwerpse regionale zender ATV kende een sterk begin van 2019 met dagelijks gemiddeld 169.000 kijkers, een stijging met 2% tegenover dezelfde periode in 2018. ATV hoopt met enkele nieuwe programma’s zoals Blind Date Bizz en Relax, samen met sterkhouders zoals het Nieuws, Score en Wakker op zondag, te blijven groeien.